Bagning,  Morgenmad,  Opskrifter

Koldhævede rundstykker

image_print

Det er super lækkert med friskbagte rundstykker i weekenderne og ferier og specielt dem som man selv bager. Disse koldhævede rundstykker er virkelig lækre, bløde og med sprød skorpe.

Har du nogle af rundstykkerne i overskud, kan de sagtens varmes op dagen efter. Du skal blot skylle dem under kold vand inden at du kommer dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 6 minutter.

Du kan også vælge ikke at stikke al dejen ud til rundstykker på dagen, men stikke dem ud som du har brug for og stille den resterende dej tilbage i køleskabet for at lave dem dagen efter. På denne måde kan du have til friskbagte rundstykker både lørdag og søndag.

Du skal forberede dig på at der er lidt forarbejde ved at lave disse koldhævede rundstykker. Ikke så meget det at lave dem, men de kræver noget hævetid, før, under og efter. Men det er ventetiden værd 🙂

12-14 rundstykker
  • 5 dl koldt vand
  • 10 gram gær
  • 1 spsk salt
  • 1 dl durum/semolina
  • 600 gram tipo0
  • Hvide birkes

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og durum og ælt det sammen. Tilsæt tipo0 og ælt dejen godt sammen.

Ælt dejen ved middel hastighed i ca 10 minutter eller længere. Dejen skal være helt samlet, glat og hvid i farven.

Kom dejen i en plastikbeholder der er smut i smagsneutral olie. Kom låg på og lad den stå på køkkenbordet i en time. Kom derefter dejen i køleskabet og lad det stå natten over.

Næste dag tages dejen ud af køleskabet og stilles på køkkenbordet i ca 1 time, så dejen lige får varmen.

Kom dejen ud på et meldrysset bordet og stik den ud i boller, som drysses med birkes.

Tænd ovnen på 230 grader, over og under varme

Lad bollerne hæve i 15 minutter imens ovnen bliver varm.

Kom 1 dl vand i en kop. Sæt rundstykkerne ind i midten af ovnen. Hæld koppen med vand ud i bunden af ovnen og skynd dig at lukke for ovnen så dampen bliver inde i ovnen.

Bag rundstykkerne i 15 minutter ved 230 grader, skru derefter ovnen op på 250 grader og giv dem yderligere 5 minutter

Andet lækkert til morgenbordet du kunne være interesseret i, kunne være Bananvaffel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *