Opskrifter,  Vegansk & Vegetar

Spanakopita “muffins”

image_print

Spanakopita “muffins” er en hurtigere måde at lave de originale spanakopita på og samtidig er de ret dekorative. Spanakopita “muffins” er helt geniale at servere som en velkomst snack til gæster, til frokost eller i madpakken.

Når man laver den originale spanakopita, folder man dem til en trekant, hvor efter man steger dem i olie. Ved spanakopita “muffins” bruger man en silikone muffinsform, hvor man laver en skål af filodejen nede i hullerne, hvorefter man kommer fyld i og derefter lukker til med den overskynde dej. Hvilket er meget hurtigere at lave. Har du ikke en muffinsform kan du også lave det som små pakker, hvor du bare skal sørge for at dejen bliver klistret sammen med lidt vand i toppen, så de ikke åbner sig under bagningen.

Til spanakopita “muffins” serveres der en dyppelse lavet af græsk yoghurt, men hvidløg og salt. Mums, mums, mums 🙂

8 spanakopita “muffins”
  • 125 gram helbladet frossen spinat
  • 1/4 mellem løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk tørret dild
  • 1/4 tsk revet muskatnød
  • 80 gram feta
  • Lidt salt
  • Filodej
  • smagsneutral olie
Dyppelse til spanakopita “muffinsene”:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • ½ fed hvidløg
  • salt

Tø spinaten op.

Skær løg i bitte små tern.

Riv hvidløget.

Kom lidt olie på panden og kom løg, hvidløg og spinat på panden og steg det kort, til væsken er ude af spinaten og løgene er blevet gennemsigtige, ikke stegte.

Tilsæt den tørrede dild og den revet muskatnød.

Tilsæt en lille smule salt ( fetaen er også salt)

Tag spinaten af varmen og lad den køle lidt ned.

Rul filodej ud og tag 3 blade, som skal blive samlet ovenpå hinanden.

Klip 8 firkanter på 15 x 15 cm.

Kom hver firkant ned i et muffinhul i en silikone muffinsform, så det danner en skål.

Fordel spinatfyldet i de 8 skåle og smuldre fetaen i alle skålene også.

Luk den filodej der stritter op over formene ned over spinat og fetafyldet.

Pensel hver muffin godt med olie.

Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 20- 25 minutter eller til dine muffins er flotte gylden brune på overfladen.

Dyppelse:

Riv hvidløget ned i den græske yoghurt og smag til med salt

Spinakopita med dyppelse
Spinakopita med dyppelse
Spinakopita med dyppelse

Er du vild med græsk mad, kunne du måske også være interesseret i Græske frikadeller

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *