Brød,  Kager,  Opskrifter

Marcipansnurrer

image_print

Marcipansnurrer er vist det man roligt kan kalde meget luksuriøse snurrer. En snurrer der er fyldt med lækkerier i form af remonce og revet marcipan. Marcipansnurrer er den perfekte kage til kaffebordet eller til brunchbordet.

Der er mange forskellige måder at lave/snurrer, snurrer på. I opskriften er der et link til en anden opskrift på snurrer, hvor der er en video, hvor du kan se hvordan jeg snurrer mine snurrer.

Der er ikke så meget andet at sige om disse marcipansnurrer end rigtig god fornøjelse 🙂

14 marcipansnurrer
  • 500 gram hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 150 gram smør
  • 50 gram gær
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 æg
Remonce
  • 150 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 175 gram marcipan
  • 50 gram smuttede hakkede mandler
  • svensk perlesukker
  • 1 æg til pensling

Lun mælken til det er lillefingerlunt, 32 grader og rør gæren ud i mælken.

Bland hvedemel, sukker og salt og skær smørret i mindre tern og ælt det sammen

Tilsæt mælken og ægget og ælt dejen i 5-8 minutter ved middel hastighed til du har en helt glat dej

Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter

Remonce

Rør smør og sukker godt sammen.

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.

Rul dejen ud til cirka 40 cm x 30 cm

Smør remoncen på den nederste halvdel og fordel den revet marcipan ovenpå remoncen. Si cirka 1 spiseske hvedemel ud over remoncen og luk den øverste halvdel ovenpå

Skær nu nogle strimler på cirka 3 cm bredde og lav endnu et snit i hver strimmel til cirka 1 cm fra den bukkede kant

Sno de to strimler sammen og giv hver snoet strimmel en ekstra snoning ved at trille hver ende, hver sin vej.

Tag den snoede strimmel op og hold en ende i hver hånd og kør strimlen rundt om to fingre på den ene hånd og tag enden og kom den ind i midten, nedefra. Forvirret? Se videoen her 🙂

Pensel snurrerne med et sammenpisket æg og drys dem med svensk perlesukker og hakkede smuttede mandler

Kom dine snurrer på bagepladen og lad dem efterhæve i 20 minutter

Bag snurrerne i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 15 minutter, lad snurrerene blive i ovnen og skru ovnen op på 200 grader og bag i yderligere 5 minutter.

Marcipansnurrer set oppefra
close up på marcipansnurrer
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *