Pistaciesnurrer
Snurrer er meget populære og findes med alle mulig slags fyld, men denne gang fik jeg lyst til at lave pistaciesnurrer som er med pistaciemasse, som er marcipan med pistaciesmag. Her hjemme er vi vilde med pistacie i alle afskygninger, så hvorfor ikke komme det ind i snurrerne og det var godt at jeg lavede dem for hold nu op de smager dejligt 🙂
14 pistaciesnurrer
- 500 gram hvedemel
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 150 gram smør
- 50 gram gær
- 2 ½ dl mælk
- 1 æg
Pistacieremonce:
- 200 gram pistaciemasse
- 100 gram smør
- 35 gram pistacienødder
- 1 tsk mel
Et æg til pensling
Lun mælken til det er lille fingerlunt, 32 grader og rør gæren ud i
Bland hvedemel, sukker og salt og skær smørret i mindre tern og ælt det sammen
Tilsæt mælken og ægget og ælt dejen i 5-8 minutter ved middel hastighed til du har en helt glat dej
Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter
Rør pistaciemassen sammen med smør og mel. Rør det sammen til den er helt glat og uden smørklumper
Hak pistacienødderene mellem groft og kom halvdelen i pistacieremoncen. Den anden halvdel skal bruges til at pynte snurrerne med
Rul dejen ud til ca. 40 cm x 30 cm
Smør pistacieremoncen på den nederste halvdel og si ½ tsk hvedemel ud over remoncen og luk den øverste halvdel ovenpå
Skær nu nogle strimler på ca 3 cm bredde og lav endnu et snit i hver strimmel til ca 1 cm fra den bukkede kant
Sno de to strimler sammen og giv hver snoet strimmel en ekstra snoning ved at tril hver ende, hver sin vej
Tag den snoet strimmel op og hold en ende i hver hånd og kør strimlen rundt om to fingre på den ene hånd og tag enden og kom den ind i midten, nede fra. Forvirret? Se videoen nedenfor 🙂
Pensel snurrerne med et sammenpisket æg og drys dem med resten at de hakkede pistacienødder
Kom dine snurrer på bagepladen og lad dem hæve i 20 minutter
Bag snurrerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter
Sådan snoer du dine snurrer. Se videoen nedenfor: