Lemoncurd
Lemoncurd stammer fra England, hvor det ofte bliver serveret til deres afternoon tea, til at smørre på deres scones.
Lemoncurd er også ved at være populær her i Danmark til at servere til brunch eller på et ostebord.
Det er egentlig en citroncreme som kan bruges til lidt af hvert. Du kan både smørre den på brød, men kan også bruges som fyld i dit bagværk. For eksempel til at ligge imellem en lagkage.
Lemoncurd er rimelig nem at lave, det er bare vigtigt at æggene ikke bliver varmet for hårdt op, da det så kan blive til scrambled egg. Så varm det op under middelvarme så skal det nok gå godt 🙂
Cirka 3 dl
- 1 dl citronsaft ( cirka 2 citroner)
- 2 æg
- 160 gram sukker
- 60 gram kold smør
Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op på middelvarme til det begynder at tykne. Det tykner ved cirka 75 grader.
Skær den kolde smør i tern og kom lidt smør ad gangen i den varme masse og pisk det hele sammen.
Si din lemoncurd for eventuelle æggestrenge og hæld den på et glas som er skoldet i kogende vand og stil det i køleskabet.
Måske du også kunne være interesseret i Rødløgsmarmelade som også er et super lækkert tilbehør til for eksempel ost