Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Cremet broccolisalat

Reklame
image_print

Jeg er personligt vild med en god cremet broccolisalat. Broccolien som ligger i dressing, blandet med rødløg, den saltede bacon, de søde tranebær eller rosiner og de knasende solsikkekerner så bliver det da næsten ikke bedre. Det er en helt fantastisk blanding som går til mange forskellige retter og er derfor velegnet til buffebordet 🙂

Broccoli er indimellem lidt en udskældt grønsag, men det forstår jeg ikke. Jeg tror måske at det er fordi at før i tiden havde man det med at koge rigtig mange grønsager til ukendelighed før man spiste dem. I dag er man meget bedre til at spise dem rå eller blancheret, hvilket er meget meget bedre. Der er da heller ikke noget værre end en udkogt slatten broccoli

Når jeg laver broccolisalat, hælder jeg altid kogende vand udover mine broccolibuketter, da jeg syntes at de får en rigtig flot farve, når de lige får et chok af det kogende vand. De må dog endelig ikke ligge i den kogende vand og koge, da de så bliver slatne og de skal også overhældes med kold vand lige efter så der ikke kommer til at forgå en kogning.

I opskriften har jeg skrevet tranebær eller rosiner og det er fordi at jeg syntes at begge dele er lige lækre. Så det er bare at vælge hvad du er mest til den dag eller du kan mixe det så du har begge slags i 🙂

Rigtig god fornøjelse:-)

4 personer
  • 1 broccoli, ca 500 gram
  • 1 rødløg
  • 250 gram bacon i tern
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 40 gram tørret tranebær eller rosiner

Dressing:

  • 4 spsk mayonaise
  • 2 dl ymer
  • 2 tsk rødvinseddike
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt

Skær broccolien i små buketter og skyl godt. Hæld kogende vand over dem som du hælder fra med det samme og skyl de blancherede broccoli i kold vand. Skær rødløget i meget små tern. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de har taget farve og læg dem til side. Steg bacon sprødt på panden.

Dressing:

Pisk mayonaise og ymer sammen og tilsæt rødvinseddike, sukker, dijonsennep og smag det til med lidt salt

Bland broccolibuketterne med dressingen, rødløgene og tranebær eller rosiner og kom det i en skål. Pynt salaten med solsikkekerner og bacon

broccolisalat toppet med bacon og ristede solsikkekerner
Broccolisalat toppet med bacon og solsikkekerner
Broccolisalat toppet med bacon og solsikkekerner

Prøv også: Kartoffelsalat med bønner og pesto

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *