Kartoffelsalat med bønner og pesto
Denne super lækre kartoffelsalat med bønner og pesto er et helt perfekt tilbehør til et stykke kylling, skinke eller lignende. Den består af kartofler i tykke skiver som har været en tur i ovnen ved høje grader til de er møre og har fået farve og så er det kogte grønne bønner (haricots verts), hvor det hele er vendt i en velsmagende rucolapesto og pyntet med ristede solsikkekerner og marinerede hvidløg. Jeg er vild med rucola og jeg syntes at rucolapesto har en virkelig dejlig smag. Der er ikke hvidløg i pestoen da selve salaten er pyntet med marinerede hvidløg.
Det er også en super god salat at sætte på en buffet, da den går til mange ting.
Så bliver det da næsten ikke bedre.
Rigtig god fornøjelse 🙂
4 personer
- 600 gram små kartofler
- 300 gram frosne grønne bønner (haricort verts)
Rucolapesto:
- 30 gram rucola
- 15 gram parmesan
- ½ dl solsikkeolie
- ½ dl solsikkekerner
- salt
Pynt:
- 2 spsk solsikkekerner
- 2 spsk marinerede hvidløg
Skræl hvis nødvendigt de små kartofler og skær nogle tykke skiver på ca 1 cm. Bred kartoflerne ud på en bageplade og vend dem i olie og drys dem med salt og kom dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i 20-25 minutter eller til de er møre og har taget farve
Kog de grønne bønner i 5 minutter og si derefter vandet fra og skyl dem i kold vand, så kogningen stopper
Rucolapesto:
Rist solsikkernerne på en tør pande.
Skyl rucolaen godt og kom den i en minihakker eller lignende sammen med parmesan, de ristede solsikkekerner og olie og blend det godt. Smag pestoen til med salt
Vend de stegte kartofler og de grønne bønner i rucolapestoen og anret det i en skål eller på et fad
Rist solsikkekernerne på en tør pande og pynt salaten med dem
Skær de marinerede hvidløg i mindre stykker og pynt også salaten med dem
Andre lækre kartoffelsalater du måske kunne være interesseret i :