Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Aioli

image_print

Aioli også kendt som hvidløgsmayonaise er en sauce/dressing som består af en mayonaise med hvidløg i som er lækker. Hvis du er på ferie i lande som for eksempel Frankrig, Italien og Spanien vil du helt sikkert kunne finde aioli i deres spisekammer.

Mange kan godt være lidt bange for at lave deres egen mayonaise. Nogle syntes at det er lidt besværligt, men jeg må klart sige at det er det slet ikke. Det tager ikke mere end et par minutter og så har du hjemmelavet mayonaise. Det som mayonaise laves af er også ingredienser som de fleste altid har i deres køkken og det gode ved hjemmelavet mayonaise er at du ved lige præcis hvad der er i og ingen tilsatte e-numre for at det kan holde sig uendeligt.

Aioli er helt perfekt til at dyppe sine pommes frites i, men også til at dyppe små friskbagt Ciabattaboller i som en starter til et måltid 🙂

  • 2 æggeblommer
  • salt
  • 1 tsk lys balsamicoeddike
  • ca. 2½ dl smagsneutral olie eller olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk dijonsennep

Salt æggeblommerne lidt og rør dem sammen med den lyse balsamicoeddike.

Pisk nu med en elpisker æggeblommerne imens du hælder olien i i en tynd stråle. Bliv ved med at piske olie i til du har den tykkelse mayonaise du ønsker.

Pres eller riv hvidløget ned i mayonaisen og rør det godt rundt.

Smag aiolien til med dijonsennep og salt.

En tallerken med hjemmelavet pommes frites og aioli
En tallerken med hjemmelavet pommes frites og aioli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *