Desserter,  Opskrifter

Tyggegummi is

image_print

Jeg fik en ismaskine i fødselsdagsgave i år og hold nu op hvor har vi fået lavet mange forskellige is i den og denne tyggegummi is er en af favoritterne. Jeg er ganske enkelt helt vild med den. Den indeholder ikke tyggegummi men smager af tyggegummi 🙂

Tyggegummi is lavet på ismaskine er virkelig simpel. Det kræver få ingredienser og selve isen tager ingen tid at lave. For at få tyggegummi smagen har vi brugt Monin sirup, hvilket er en sirup som man også bruger i drinks. Der er ikke alkohol i Monin sirup.

Grunde til at du kun kan lave denne is på en maskine er fordi at selve is cremen ikke er legeret. Det vil sige at æggene er rørt op med lun mælk og fløde. Her er det hele rørt sammen koldt.

Håber du bliver lige så vild med min tyggegummi is som jeg er 🙂

1 liter
  • 2 dl Monin sirup, Bubblegum
  • 6 æggeblommer
  • 125 gram sukker
  • 2 dl skummetmælk
  • 3 dl piskefløde
  • ca. 2 tsk rød frugt farve
  • ca. 2 tsk blå frugt farve.
Med ismaskine

Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps.

Pisk mælk og fløde i æggesnapsen sammen med Monin sirup, bubblegum.

Kom ismassen i ismaskinen og lad den kører i ca. 30 minutter eller til isen er blevet til soft ice.

Kom den røde frugtfarve i ismassen og rør det sammen til den er rørt helt ud i isen.

Tag halvdelen af den lyserøde ismasse fra i en beholder som kan tåle at komme i fryseren.

Kom resten af ismassen tilbage i ismaskinen og tilsæt nu den blå frugtfarve til du har den rette blå farve og rør ismassen rundt til den er helt lyseblå.

Kom den lyseblå ismasse ovenpå den lyserøde og tag et grillspyd og kør det rundt i isen så de to farver bliver blandet uden at der bliver helt blandet.

Kom din tyggegummi is i fryseren til den skal spises.

Uden ismaskine

Uden ismaskine kan det kun lade sig gøre at lave isen i en farve, da der skal røres jævnligt i isen under indfrysningen. Hvis isen er to farvet vil den til sidst være helt rørt sammen. Så vælge enten om din is skal være lyserød eller blå 🙂

Pisk æggeblommer og sukker til æggesnaps.

Varm mælk og fløde op til 82 grader.

Pisk æggesnapsen ud i den varme fløde og varm det hele op til 82 grader under omrøring.

Det er vigtigt at ismassen ikke kommer over de 82 grader, da den så kan skille.

Ismassen tykner ved de 82 grader.

Tilsæt Monin siruppen og den farve du ønsker og rør det godt sammen.

Kom ismassen i en beholder og lad det afkøle.

Kom isen i fryseren og rør jævnligt i det under indfrysningen.

Tyggegummi is i to glasskåle set oppe fra og med en stribet serviet og to teskeer ved siden af. Isen er lyseblå og lyserød
Tyggegummi is i to glasskåle set ind fra siden af og med en stribet serviet og to teskeer ved siden af. Isen er lyseblå og lyserød

Måske du også kunne være interesseret i Nøddebunde med Chantillycreme, hindbær og nougat

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *