Fjerkræ,  Gris,  Opskrifter

Thaigryde

image_print

Thaigryde er er virkelig skøn ret med masser af smag. Er du til det thailandske køkken vil du elske denne thaigryde.
Er du vild med hvidløg, chili, lime og ingefær, så er det bare med at hoppe på vognen her.

Denne opskrift er lavet med svinemørbrad, er du mere til kylling kan du sagtens skifte mørbraden ud med kyllingebryst.

En skøn krydret ret som serveres med ris eller nudler 🙂

4-5 personer
  • 500-600 gram svinemørbrad eller kyllingebryst
  • 4 forårsløg
  • 1 stor fed hvidløg
  • 2 tsk revet ingefær
  • 1/2-1 hel rød chili afhængig af hvor stærk de er
  • En håndfuld fint snittet spidskål
  • 2 æbler
  • saften fra 1 limefrugt
  • 1 spsk karry
  • 2 dåser kokosmælk á 440 ml
  • salt

Skær forårsløgene i skiver.

Pil hvidløget og riv det eller kom det igennem en hvidløgspresser.

Skræl og riv ingefærret.

Halver chilien, fjern kernerne og skær den i tynde skiver.

Fjern kernehuset på æblerne og skær det i små firkanter.

Snit spidskålen fint.

Skær mørbraden i tynde tynde skiver.

Kom olie på panden eller i en wokgryde og svits mørbradskiverne. Tag det færdigstegte kød af panden /wokken og sæt det til side imens du laver resten.

Kom olie i samme pande/wok som du stegte kødet og start med at svitse forårsløg, hvidløg og chili kort.

Tilsæt den revet ingefær.

Kom karryen på og svits det med.

Tilsæt kokosmælken og kog saucen op.

Kom den stegte mørbrad ned i saucen og kog det hele op.

Tilsæt spidskål og æbler og kog det kun med ganske kort.

Pres limesaften ned i retten og smag retten til med salt.

Din thaigryde er nu klar til at blive serveret 🙂

Thaigryde set oppefra. Anrettet i en sort skål med ris
Thaigryde set tæt på. Anrette i en sort skål med ris
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *