Fjerkræ,  Opskrifter

Stegte karryris med kylling

image_print

Stegte karryris med kylling er en af mine helt store favoritter og serveret med purløgsdressing er denne ret helt i top. Det som er vigtigt i denne ret er ikke at få stegt grønsagerne for meget, da det er super lækkert når grønsagerne stadig har lidt bid og da alle grønsagerne er skåret i tynde strimler og buketter er der ingen grund til at stege dem ret længe. Så endelig kun steg dem i et par minutter og de vil stadig have en dejlig sprødhed som er helt perfekt.

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • 4 dl rå ris
  • 1/4 grønt spidskål
  • 1 stor gulerod
  • ½ gul peber
  • ½ grøn peber
  • 1 lille dåse majs
  • ½ porre
  • ½ broccoli
  • 2 tomater
  • 1 bundt persille
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kyllingebrystfilet
  • 1 spsk karry
  • ½ spsk gurkemeje
  • salt
  • 40 gram cashewnødder
  • Olie

Purløgsdressing:

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 bundt purløg
  • salt

Kog risene efter anvisning på posen

Skær kyllingebrystfileterne i mundrette stykker

Snit spidskål fint

Skræl og skær guleroden i tynde strimler

Skær peberfrugterne i små tynde strimler

Halver porren og snit den i tynde skiver og skyl det godt for jord

Pluk broccolien i små buketter

Hæld lagen fra majsene

Fjern kernerne i chilien og snit den fint

Pres hvidløget igennem en hvidløgspresser

Hak persillen fint

Kom godt med olie i en wokgryde (en almindelig gryde kan også bruges, hvis du ikke har en wok) og steg kyllingen til den har en sprød skorpe og er gennemstegt. Tag kyllingen over på en tallerken

Kom karryen i wokken og brænd den kort af og tilsæt derefter alle grønsagerne undtagen persille og tomater og svits det i et par minutter. Tilsæt dernæst risene og gurkemejen

Vend den stegte kylling i retten og steg det kort med ( et par minutter)

Rist cashewnødderne på en tør pande og drys dem udover retten ved servering

Skær tomaterne i både og fordel dem udover retten sammen med den hakkede persille

Purløgsdressing:

Snit purløgen fint og bland den i cremefraichen og smag dressingen til med salt

Dine stegte karryris med kylling er nu klar til at blive serveret 🙂

Stegte karryris med kylling og grønsager
Stegte karryris med kylling og grønsager

Du kunne måske også være interesseret i Risotto med friske grønne asparges

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *