Risotto med friske grønne asparges
Min datter har længe spurgt hvornår vi skulle prøve at have risotto og det blev så nu. Jeg valgte at lave denne risotto med friske grønne asparges, da jeg tænkte at det måtte da falde i god jord herhjemme, og det gjorde det. Selv min mand som ikke rigtig tør at smage noget der er parmesan i, måtte indrømme at det da faktisk smagte ret godt. Det har en rigtig god og frisk smag af citron og sammen med de grønne asparges er det bare rigtig godt 🙂
Hvor der står grønsagsfond har jeg taget 11 dl vand og kogt op med 2 grønsagsbouillon terninger. Man kan også bruge hønsefond eller bouillon, men jeg tænkte at jeg ville lave denne risotto ren vegetarisk 🙂
4 personer
- 11 dl grønsagsfond
- 2 tsk olivenolie
- 1 dl skalotteløg
- 2,5 dl risotto ris
- 0,5 dl hvidvin (ikke for sød)
- 3 dl friske grønne asparges i 2 cm stykker
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 tsk revet citronskal
- 0,5 dl hakket persille
- 0,5 dl revet parmesan
- salt og peber
Pil og skær skalotteløgene i små tern og steg dem lidt på panden i olivenolie. Kom risottorisene på panden sammen med skalotteløgene og rist dem let. Kom derefter grønsagfonden og hvidvinen på panden og lad risottoen små simre til den begynder at tykne. Rør jævnligt i det.
Kom de grønne asparges stykker ned i risottoen og lad det koge med til risottoen er blevet til en grød.
Tilsæt citronsaft, citronskal og den revet parmesan og smag til sidst risottoen til med salt og peber.
Drys din risotto med persille og revet parmesan lige inden at du serverer den