Spinatboller
juli 18, 2020
Dette opslag har jeg lavet som boller, men denne spinatdej er god til både boller, flutes eller burger/sandwichboller. Jeg har serveret dem til morgenmad med scrambled egg i, hvilket smagte rigtig dejligt, men den vil også være helt perfekte til sandwichbrød til en lækker sandwich med diverse grønsager og kød 🙂
12 stk
- 1 dl ymer eller et andet surmælksprodukt
- 1½ dl kogende vand
- 0,25 dl olie
- 1 tsk salt
- 50 gram gær
- 100 gram frossen spinat
- ca 450 gram hvedemel
- sesamfrø
Tø spinaten op
Bland ymer, vand og olie og når væsken er lillefinger lun (32 grader) rør da gæren ud i
Tilsæt salt og spinat og lidt af hvedemelet lidt ad gangen
Ælt det hele godt sammen og stil dejen til hævning under et klæde i 20 minutter
Del dejen i 12 stykker som trilles til boller
Lad bollerne hæve i 20 minutter
Pensel bollerne med et sammenpisket æg og drys dem med sesam
Bages ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter