Opskrifter,  Sunde snacks

Proteinbar med sorte bønner

image_print

Proteinbar med sorte bønner er en rigtig god proteinkilde, hvis du lige trænger til lidt sødt og et skud proteiner. Disse proteinbar med sorte bønner er ikke tilsat sukker, sødmen kommer fra tørrede abrikoser og dadler 👍🏻Det er en blød proteinbar, hvor det sprøde element i barerne er de hakkede mandler og boghvedekernerne.

I de nye kostråd siger de at vi skal have 100 gram bælgfrugter om dag. Denne proteinbar kan hjælpe dig lidt på vej med at nå målet😊

En lækker sund snack som du kan spise med god samvittighed 🙂

10 proteinbar med sorte bønner
  • 250 gram kogte sorte bønner
  • 25 gram tørrede abrikoser
  • 150 gram dadler uden sten
  • 1 dl kogende vand
  • 40 gram kakao
  • 90 gram hele boghvedekerner
  • 90 gram mandler
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 gram mørk chokolade
  • lidt mælkechokolade

Kom dadler og abrikoser i en skål med 1 dl kogende vand og lad det trække i minimum 10 minutter.

Blend derefter de udblødte dadler og abrikoser sammen med det vand som de har lagt i blød i. Blend det til en glat puré.

Kom de sorte bønner ned til puréen og blend dem med, sammen med kakao, vaniljesukker og salt.

Kom den blendet “dej” over i en skål.

Skyl boghvedekernerne godt med vand og rist dem på en tør pande til de er helt tørre.

Hak mandlerne fint i hånden og vend dem i dejen sammen med boghvedekernerne.

Kom dejen i en form beklædt med bagepapir og glat den ud.

Kom formen i fryseren i ca. 1 time til den har sat sig.

Smelt den mørke chokolade og mælkechokoladen.

Skær proteinbarmassen ud i 10 proteinbar.

Smør den smeltede mørke chokolade ovenpå proteinbarerne

Lav et zig zag mønstre med den smeltede mælkechokolade ovenpå den mørke chokolade.

Opbevar de færdige proteinbar med sorte bønner i køleskabet eller i fryseren.

Proteinbar med sorte bønner betrukket med chokolade
proteinbar med sorte bønner betrukket med chokolade

Måske du også kunne være interesseret i Sunde müslibar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *