Jul,  Opskrifter

Brændte mandler

image_print

Der er næsten ikke noget bedre end brændte mandler, de smager helt fantastisk og så er der ikke noget hyggeligere end når man i julemåneden går rundt inde i byen og kan dufte brændte mandler som de står og laver i de små huse eller ved deres åbne vogne. Hjemmelavet brændte mandler kræver lidt tålmodighed, da man på et tidspunkt tænker det bliver da aldrig til noget, men det gør det.

Jeg har lige lavet årets første portion brændte mandler i dag og det bliver helt sikkert ikke den sidste. Når først man går i gang med dem er det meget svært at stoppe igen, men så er det godt at mandler er så sunde 😉

Hvis du har opfattelsen af at det er svært at lave brændte mandler skal du slet ikke være bange for at give dig i kast med at lave nogen. Det er slet ikke så svært 🙂

Rigtig god fornøjelse 🙂

  • 200 gram mandler
  • 175 gram sukker
  • 3/4 dl vand

Kom alle ingredienserne på en pande og tænd på højeste varme.

Rør hele tiden rundt i massen.

Det starter ud med at sukkeret smelter ud i vandet og bliver brunt og her skal du bare blive ved med at røre.

Så fordamper vandet og nu krystaliseres sukkeret på mandlerne.

Skru ned på halv varme og blive ved med at røre i mandlerne.

Sukkeret begynder nu at smelte og blive gylden i farven. Når sukkeret er smeltet på mandlerne og det sidder fast på mandlerne, hælder du dem over på et stykke bagepapir og lader dem køle ned.

Hvis mandlerne hænger lidt sammen kan de knækkes fra hinanden når de er helt kolde.

Hvis du skal gemme mandlerne så gem dem i en beholder/dåse som holder helt tæt

Du kunne måske også være interesseret i Hjemmelavet flødekarameller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *