
Bloomingbread
Bloomingbread, pull apart brød, kært brød har mange navne. Dette brød kan serveres som det er, til supper eller som tilbehør til en varm eller lun ret. Og er du vild med smeltet ost så er det lige et brød for dig. Jeg har her brugt mit eget bondebrød:-)
4-6 personer
Brød:
- 500 gram hvedemel
- 1 pose tørgær
- 1 1/2 tsk salt
- 4 dl vand
Krydderurteolie
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dl solsikkeolie
- 2 fed hvidløg
- 1/2 tsk salt
- 200 gram revet mozzarella
Brød:
Bland mel og tørgær godt sammen. Tilsæt salt og vand og ælt det i 10 minutter på en røremaskine.
Kom dejen i en beholder med låg, som er smurt i olie. Stil dejen til hævning på bordet. Det er en god ide at lægge noget tungt ovenpå låget, da det godt kan springe op når det begynder at hæve.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time
Strøg mel på bordet og lad dejen lige så stille komme ud af beholderen. Det er vigtigt at du ikke ælter for meget i dejen
Fold den ene side af dejen ind til midten og den anden side helt over
Rul derefter fra bunden dejen lige som en roulade
Kom dejen over i en meldrysset form, jeg brugte en hævekurv og stil brødet til hævning i 20 minutter
Varm ovnen op til 250 grader med en pizzasten eller bagestål
Vend brødet ud af formen direkte ned på pizzastenen eller bagestålet
Bag brødet i 25-30 minutter og lad det køle af
Krydderurteolie:
Kom alle ingredienserne i en blender og blend det godt til du har en helt glat olie
Skær nu en masse tern i brødet på 2×2 cm og hæld olien ned i alle revnerne og fyld derefter revnerne med mozzarellaen
Pak brødet ind i bagepapir og efterfølgende i sølvpapir og kom det ind i ovnen på en bageplade ved 180 grader varmluft i 15 minutter, pak derefter brødet ud og bag det yderligere i 10 minutter så det får lidt farve


Brændte mandler

Specier med chokolade
Du vil muligvis også synes om

Stegt rødbedesalat
august 30, 2021
Karrysalat
december 9, 2020