Brød,  Opskrifter

Ostekringler

image_print

Ostekringler er en god madpakke idè. Gærdejen er en gærdej, hvor du sagtens kan komme de friskbagte kringler i en tætlukket pose og så er de stadig lige lækre og bløde dagen efter til madpakken. Hvis du ikke har brug for dem til madpakken er de også gode som et mellemmåtid eller som tilbehør til din suppe eller aftensmad. Kringlerne er velegnet til at fryse. Alt i alt en allround kringle 🙂

8 ostekringler

  • 1/2 dl ymer
  • 2 1/2 dl vand
  • 25 gram gær
  • 1/2 spsk salt
  • 1/2 spsk sukker
  • 1/4 dl olie
  • 50 gram semolina (durum)
  • 50 gram grahamsmel
  • ca 400-450 gram hvedemel
  • 100 gram Texmex ( blanding af revet cheddar og mozzarella)
  • 1 æg til pensling

Kog vandet og kom ymeren i og vent til væsken er lillefingerlun og rør gæren ud i. Tilsæt sukker, salt og olie og dernæst alle meltyperne, hold dog noget af hvedemelet tilbage. Det er vigtigt at dejen ikke bliver for tør, den skal klistre lidt til dine fingre. Jo fugtigere dejen er, jo mere svampede bliver kringlerne.

Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter

Del dejen i 8 lige store klumper og rul hver klump til en lang pølse på 50 cm. Form nu pølsen til en kringle.

Pensel kringlerne med sammenpisket æg og kom osten på. Sørg for at trykke osten lidt fast så den ikke falder af igen. Lad kringlerne hæve i 20 minutter

Bag kringlerne i ovnen på varmluft 180 grader i 15-20 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *