Skinkeflûtes
Skinkeflûtes er endnu en god madpakke idè men også en lækker snack når man lige trænger til lidt mad midt på dagen. Jeg har i denne opskrift brugt hamburgeryg i skiver, da det er noget vi altid har i køleskabet, men du vil også kunne bruge skinkestrimler eller tern, som du kan købe i butikkerne. Derudover er der en blanding af revet cheddar og mozzarella i. Du kan købe en pose hvor det er blandet i Rema1000 som hedder Texmex. Et lækkert flûtes med masser af smag som er velegnet at fryse 🙂
8 skinkeflûtes
- 1/2 dl ymer
- 2 1/2 dl vand
- 25 gram gær
- 1/2 spsk salt
- 1/2 spsk sukker
- 1/4 dl olie
- 50 gram semolina (durum)
- 50 gram grahamsmel
- ca 400-450 gram hvedemel
- 100 gram hamburgerryg eller skinke tern
- 100 gram Texmex ( blanding af revet cheddar og mozzarella)
- 1 æg til pensling
Kog vandet og kom ymeren i og vent til væsken er lillefingerlun og rør gæren ud i. Tilsæt sukker, salt og olie og dernæst alle meltyperne, hold dog noget af hvedemelet tilbage. Det er vigtigt at dejen ikke bliver for tør, den skal klistre lidt til dine fingre. Jo fugtigere dejen er jo mere svampede bliver flûtesene.
Skær hamburgerrygen i små tern og ælt den ind i dejen sammen med den revet ost
Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter
Del dejen i 8 lige store klumper og rul hver klump små skinkeflûtes.
Pensel skinkeflûtesene med sammenpisket æg og lad dem efterhæve i 20 minutter
Bag skinkeflûtesene i ovnen på varmluft 180 grader i 15-20 minutter