Stegt kylling med flødekartofler og grønsager.
Stegt kylling med flødekartofler og grønsager.
Stegt kylling med flødekartofler og grønsager, er en utrolig lækker og samtidig en meget nem ret at lave. Her har jeg nogle udvalgte grønsager i, men det kunne i princippet være hvilke som helst grønsager du kommer i. En fantastisk ret til at tømme grønsagsskuffen for rester.
Kartoflerne og grønsagerne skal have lidt længere end kyllingen og derfor kommer jeg kartofler og grønsager ind i ovnen 15 minutter før at jeg kommer kyllingen ind.
Kartofler og grønsager er i et fad, hvor der så kommes en rist ind ovenover som kyllingen bliver lagt på. Her kan kyllingen dryppe ned i fadet med kartofler og grønsager under stegningen, så den dejlige kyllingefond bliver tilført kartoffelblandingen 🙂
4 personer
- èn hel fersk kylling eller 4 gode stykker fersk kylling
- 600 gram kartofler
- 2 mellem gulerødder
- ½ kg jordskokker
- ½ blomkål
- 1 mellem løg
- Frisk timian
- 1 dåse kokosmælk
- ½ liter piskefløde
- 200 gram revet mozzarella
- salt
Skræl hvis nødvendigt kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Skræl gulerødderne, hvis nødvendigt og skær skiver på ca. ½ cm.
Skæl jordskokkerne og skær dem i nogle forholdsvis store firkanter.
Pluk blomkålen i mellem størrelses buketter.
Pil løget, halver det og skær nogle tynde skiver.
Bland alle grønsagerne i et ildfast fad.
Fordel frisk timian udover kartofler og grønsagerne.
Bland piskefløde og kokosmælk. Smag til med salt og hæld det udover kartofler og grønsager.
Kom fadet i ovnen ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
Klip kyllingen i 4-6 stykker og drys med salt.
Efter de 15 minutter kommes kyllingen ind på en rist, som placeres ovenover fadet, så kyllingen kan dryppe ned i fadet.
Steg videre i 35 minutter. Rør indimellem i fadet med kartofler og grønsager.
Efter de 35 minutter kommes den revet mozzarella ovenpå flødekartofler og grønsagerne og det kommer ind i ovnen 10 minutter mere.
Prøv også Stegt kylling med vindruesauce