Gris,  Opskrifter

Langtidsstegt flæskesteg

image_print

Min mand er vild med flæskesteg og især hvis kødet er helt mørt og nemt falder fra hinanden, så derfor denne opskrift på langtidsstegt flæskesteg. Det at flæskestegen får lang tid i ovnen ved lave grader er med til at mørne kødet, så du får noget kød som ikke er sejt at skære i.

Sværene kan godt lide at få lidt damp, det gør at de nemmere bliver helt sprøde. I denne opskrift giver jeg dem et hurtigt “opkog” ved at hælde kogende vand ud over, det gør at der er tilført fugt som gør at de senere bliver rigtig sprøde.

Den lækre stegesky som der kommer til at være i bradepanden er perfekt til en god flæskestegssovs.

I den tid hvor den steger ved 250 grader, hold da øje med om vandet fordamper og hvis du kan se at det forsvinder, tilfører du bare lidt mere vand.

Herhjemme steger vi altid en flæskesteg som er større end vi kan spise på dagen, da vi elsker at have flæskesteg til pålæg de efterfølgende dage 🙂

Flæskesteg bliver faktisk serveret i mange forskellige anledninger i Danmark. Hos os er det for eksempel når min mand har fødselsdag (da det er hans livret), juleaften, julefrokost, påskefrokost og pinsefrokost, men også som helt almindelig aftensmad. Så det er en ret traditionel dansk ret. Ofte bliver det serveret med kartofler, sovs og Rødkål 🙂

4 personer
  • 1 kg svinekam
  • salt
  • 3 dl kogende vand

Kom svinekammen på en bagerist ovenpå en bradepande og hæld kogende vand ud over sværene.

Drys sværene godt med salt.

Kom flæskestegen ind i en forvarmet ovn ved 70 grader i 6½ time.

Skru ovnen op på 250 grader og steg den videre i 30 minutter.

Giv eventuelt flæskestegen grill til sidst for at få sværene helt sprøde.

Langtidsstegt flæskesteg
Langtidsstegt flæskesteg

Måske du også kunne være interesseret i Pulled pork

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *