Opskrifter,  Salater & Tilbehør,  Vegansk & Vegetar

Grønkålssalat med æbler, granatæble og pinjekerner

image_print

Det er tiden hvor du kan købe masser af grønkål i butikkerne. Grønkålssalat er super lækkert som tilbehør til en ret og rigtig lækkert at servere til julemad. 🙂

4 personer

Grønkålssalaten:

  • 200 gram grønkål
  • 1/2 granatæbler
  • 2 røde æbler
  • 40 gram pinjekerner

Vinegrette:

  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 spsk honing
  • salt

Grønkålssalaten:

Pil grønkålen af stokken og skyl det godt og snit det meget fint ( hvis grønkål er for groft, bliver det lidt sejt at tykke i ). Pil kernerne ud af granatæblet. Fjern kernehuset og skær æblet i små tern. Rist pinjekernerne på en tør pande

Bland grønkål, æbletern og granatæblekernerne og anret på et fad eller i en skål og drys de ristede pinjekerner udover salaten

Vinegrette:

Pisk balsamico, oliven olie og honning godt sammen og tilsæt lidt salt

Hæld vinegretten ud over grønkålssalaten

Vinegrette til at hælde over grønkålssalaten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *