Fisk & Skaldyr,  Opskrifter

Laksetærte med spinat og hytteost

image_print

Jeg elsker tærte og laksetærte med spinat og hytteost er en af favoritterne. I laksetærte med spinat og hytteost har jeg brugt fersk laks som kommer i tærten rå og bliver der tilberedt under bagningen. Det er vanvittigt lækkert. Hovedingredienserne laks og spinat går bare rigtig godt sammen.

Hytteost er virkelig godt i tærter og så er det samtidig fedtfattigt og rig på protein.

Denne tærte er meget proteinrig, da den både indeholder laks, æg og hytteost. Tærtebunden er den grove af slagsen med grahamsmel i.

En super lækker tærte til frokost eller aftensmad med en god salat og dressing til eller en meget velegnet ret til buffeten 🙂

1 tærte
Tærtebund
  • 100 gram margarine
  • 50 gram grahamsmel
  • 100 gram hvedemel
  • ½ tsk salt
  • ca. 1/4 dl vand
Fyld
  • 3 æg
  • 1½ dl hytteost
  • 1 dl A38 eller mælk
  • salt og peber
  • 200 gram frossen bredbladet spinat
  • 200 gram fersk laksefilet

Ælt margarine, grahamsmel, hvedemel og salt sammen. sammel dejen med vand.

Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform og prik nogle huller i bunden med en gaffel.

Bag tærtebunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.

Tø spinaten op i en gryde ved middelvarme.

Skær laksen i tern på ca. 1 cm x 1 cm.

Fordel spinaten og laksen på den forbagte tærtebund.

Pisk æg, hytteost og A38 sammen og smag det til med salt og peber og hæld det over laks og spinat.

Bag tærten i ca. 30 minutter

Server din tærte med en lækker salat og dressing til 😊

Laksetærte med spinat og hytteost
Laksetærte med spinat og hytteost

Måske du også kunne være interesseret i Kaviarrand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *