Desserter,  Opskrifter

Citronfromage

image_print

Citronfromage er en god gammeldaws dessert som de fleste kan lide. Mange er ikke vilde med at lave fromage på grund af at der skal husblas i, men som jeg har skrevet i et af mine tidligere opslag, skal man ikke være så bange for at lave desserter med husblas. Der hvor det går galt, hvis det går galt er hvis husblassen er for varm når den kommer i æggesnapsen. Så hvis man bare sørger for at husblassen er lillefinger lun, så kan det ikke gå galt. Hellere for kold end for varm.

Det gode ved at lave fromager til dessert er at man kan lave dem dagen før og så kan man koncentrerer sig mere om hovedretten og eventuelt forretten på dagen.

Det gode ved citronfromage er at det er en syrlig fromage, så det ikke bliver for sødt 🙂

4-6 personer
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 75 gram sukker
  • ½ dl citronsaft
  • 5 blade husblas
  • 1½ dl piskefløde
  • 1½ dl piskefløde til pynt
  • Chokolade

Kom husblassen i blød i koldt vand i ca 5 minutter til husblassen er helt blød.

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig hvid æggesnaps.

Pisk fløden til flødeskum.

Pisk æggehviderne stive. De skal være så stive at du kan vende skålen på hovedet uden af de glider ud af skålen.

Tag husblassen op af det kolde vand og over i en gryde sammen med citronsaften. Tænd for blusset og smelt husblassen. Det går meget hurtigt. Husblassen må kun være lillefinger lun når den kommes i æggemassen.

Rør den smeltet husblas i æggesnapsen i en tynd stråle.

Vend flødeskummet i æggesnapsen.

Vend til sidst de stift pisket æggehvider i massen.

Kom den færdige citronfromage i en stor skål eller i 6 portionsskåle og stil det i køleskabet i minimum 4 timer.

Pisk fløden til flødeskum og pynt fromagerne ved enten at smører flødeskummet på toppen eller ved at komme flødeskummet i en sprøjtepose med en stjerne tyl og sprøjt et flot mønster.

citronfromage
Citronfromage

Måske du også kunne være interesseret i Påskefuglereder med citronmousse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *