Desserter,  Jul,  Opskrifter

Klassisk frugtsalat

Reklame
image_print

Klassisk frugtsalat eller abemad som man også kalder det, er en fast ret på vores julefrokostbord. Der er mange måder at lave klassisk frugtsalat på og da det er december måned og det ikke rigtig er sæson for ret mange frugt, har jeg valgt at bruge dåsefrugt sammen med frisk frugt. Hvis jeg laver det om sommeren bruger jeg kun frisk frugt, da der på det tidspunkt er mange lækre frugter at få.

Nu hvor det er vinter og jeg bruger dåsefrugt, syntes jeg at det er lækkert at der både er noget blødt at tykke i fra dåsefrugten og noget som er sprødt fra de friske frugt.

Jeg har lavet denne frugtsalat med flødeskum og en lille smule cremefraiche. Jeg kan godt lide blandingen af flødeskum og cremefraiche da jeg syntes at cremefraichen runder det lidt af og tager lidt af det fede af fløden.

Jeg bruger altid flormelis i stedet for sukker, da sukkeret godt kan knase i flødeskummet og ved at bruge flormelis så smelter det med det samme og du undgår at det knaser.

Frugtsalaten er selvfølgelig pyntet med masser af chokolade. Det er vigtigt, det er prikken over ièt 🙂

4-6 personer
  • 1 dåse frugt cocktail. 500 gram drænet frugt.
  • 1 æble
  • 2 appelsiner
  • 1 banan
  • ½ liter piskefløde
  • ½ dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1½ spsk flormelis
  • 50 gram groft hakket chokolade

Kom frugtcocktailen over i en si, så juicen bliver siet fra. Lad frugten hænge i sien lidt så frugten ikke er for våd.

Skær æblet i små tern.

Pil appelsinerne og skær dem i små tern.

Halver bananen og skær den i skiver.

Pisk fløden til flødeskum og vend cremefraichen i sammen med flormelis og vaniljesukker.

Vend frugten i cremen. Kom din frugtsalat i en skål og pynt den med den chokoladen

klassisk frugtsalat
klassisk frugtsalat
klassisk frugtsalat

Måske du også kunne være interesseret i Frugtsalat med råcreme og marengs

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *