Hveder
april 28, 2019
I vores familie følger vi traditionen og spiser hveder dagen før Bededag. Hvederne kan bages dage før, men de kan også sagtens bages og fryses og så tage dem op når de skal bruges 🙂
24 stk Hveder
100 gram flormelis
20 gram salt
100 gram gær
2 æg
150 gram margarine
2 tsk kardemomme
1/2 liter lunken vand
ca. 1 kg mel
Rør gæren ud i det lunkne vand
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det hele sammen med melet lidt ad gangen. Kom mel i til dejen slipper fingrene, den må endelig ikke være for tør.
Stil dejen til hævning i 20 min.
Del dejen i 24 lige store boller, rul dem og stil dem tæt i en bradepande, så de kommer til at hænge sammen når de er bagt.
Lad bollerne hæve i 60 minutter
Bag bollerne ved over og undervarme ved 200 grader i ca. 20 minutter
Forrige
Basilikumskum
Nyere