Brød,  Opskrifter

Hveder

image_print

I vores familie følger vi traditionen og spiser hveder dagen før Bededag. Hvederne kan bages dage før, men de kan også sagtens bages og fryses og så tage dem op når de skal bruges 🙂

24 stk Hveder

100 gram flormelis

20 gram salt

100 gram gær

2 æg

150 gram margarine

2 tsk kardemomme

1/2 liter lunken vand

ca. 1 kg mel

Rør gæren ud i det lunkne vand

Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det hele sammen med melet lidt ad gangen. Kom mel i til dejen slipper fingrene, den må endelig ikke være for tør.

Stil dejen til hævning i 20 min.

Del dejen i 24 lige store boller, rul dem og stil dem tæt i en bradepande, så de kommer til at hænge sammen når de er bagt.

Lad bollerne hæve i 60 minutter

Bag bollerne ved over og undervarme ved 200 grader i ca. 20 minutter

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *