Fisk & Skaldyr,  Opskrifter

Indbagt laks med spinat

image_print

Indbagt laks kan serveres som en forret eller som en frokost ret eller aftensmad med en god blandet salat til og det vil også kunne laves i nogle små pakker til tapasbordet. Det er ret nemt at lave og så er det bare super lækkert 🙂

4 personer

  • 200 gram laks (4 stk af 50 gram)
  • 1 rulle Humlum butterdej
  • 325 gram frossen bredbladet spinat
  • 1 tsk tørret dild
  • 40 gram porre
  • 125 gram flødeost naturel
  • salt
  • 1 æg til pensling

Tø spinaten op og kom den i en gryde og varm den op til al væsken er ude af spinaten og tilsæt derefter fint snittet porre og steg det med til porrerne er bløde. Tilsæt den tørret dild og smag spinaten til med salt

Lad spinaten blive kold og rør det med flødeosten

Del butterdejen i to lige store stykker og læg derefter fire klatter spinatfyld på den ene halvdel (se billede nedenfor) og dernæst et stykke laks ovenpå. Smør butterdejen, hvor der ikke er noget på med sammenpisket æg

Læg så den anden halvdel af butterdejen ovenpå og tryk det ned omkring laksestykkerne, så de to stykker butterdej klistre sammen

Skær nu fire firkanter så du har fire pakker og tryk med en gaffel rundt i kanten og lav tre snit i overfladen, så butterdejen ikke flækker andre steder end der hvor snittene er

Fordel de fire pakker på en bageplade med plads imellem, så de ikke vokser sammen under bagningen og pensel dem med sammenpisket æg

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over og undervarme i ca 25 minutter, til pakkerne er gyldne og bagt

Indbagt laks er velegnet som en forret eller kan serveres med en god salat til som frokost ret eller aftensmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *