Indbagt laks med spinat
Indbagt laks kan serveres som en forret eller som en frokost ret eller aftensmad med en god blandet salat til og det vil også kunne laves i nogle små pakker til tapasbordet. Det er ret nemt at lave og så er det bare super lækkert 🙂
4 personer
- 200 gram laks (4 stk af 50 gram)
- 1 rulle Humlum butterdej
- 325 gram frossen bredbladet spinat
- 1 tsk tørret dild
- 40 gram porre
- 125 gram flødeost naturel
- salt
- 1 æg til pensling
Tø spinaten op og kom den i en gryde og varm den op til al væsken er ude af spinaten og tilsæt derefter fint snittet porre og steg det med til porrerne er bløde. Tilsæt den tørret dild og smag spinaten til med salt
Lad spinaten blive kold og rør det med flødeosten
Del butterdejen i to lige store stykker og læg derefter fire klatter spinatfyld på den ene halvdel (se billede nedenfor) og dernæst et stykke laks ovenpå. Smør butterdejen, hvor der ikke er noget på med sammenpisket æg
Læg så den anden halvdel af butterdejen ovenpå og tryk det ned omkring laksestykkerne, så de to stykker butterdej klistre sammen
Skær nu fire firkanter så du har fire pakker og tryk med en gaffel rundt i kanten og lav tre snit i overfladen, så butterdejen ikke flækker andre steder end der hvor snittene er
Fordel de fire pakker på en bageplade med plads imellem, så de ikke vokser sammen under bagningen og pensel dem med sammenpisket æg
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over og undervarme i ca 25 minutter, til pakkerne er gyldne og bagt