Opskrifter,  Salater & Tilbehør,  Syltning

Hybenmarmelade

image_print

Hvert år er jeg ude og plukke hyben med min mor, som vi så renser og kommer i fryseren så man har nogle hele året som man kan lave marmelade eller syltede hyben af. Jeg personligt er ikke til marmelade med synlige bær i, så jeg har blendet denne marmelade, men er du vild med bær og frugt strukturen så kan du bare hælde det på glas som det er 🙂

  • 300 gram renset hyben
  • 2 æbler
  • 200 gram rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 ½ dl vand

Kom hyben og vand i en gryde og lad det småsimre i 15 minutter, til de er møre. Hold øje med at vandet ikke helt fordamper, da dine hyben så vil brænde på.

Fjern kernehuset fra æblerne og skær æblerne i mindre tern og kom dem ned til dine hyben og kog det videre i ca 10 minutter til æblerne er møre.

Tilsæt sukker og vaniljesukker og lad det koge til sukkeret er smeltet.

Blend din hybenmarmelade og kom den på sylte glas, som du har skoldet i kogende vand og skyllet i atamon og stil marmeladen i køleskabet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *