1

Hybenmarmelade

Hvert år er jeg ude og plukke hyben med min mor, som vi så renser, nogle laver vi hybenmarmelade af og resten kommer i fryseren. Så har man nogle liggende hele året som man kan lave hybenmarmelade eller syltede hyben af og hybenmarmelade smager også dejligt i vintermånederne 🙂

Det at rense hyben er noget der kan skræmme mange væk fra at plukke hyben. Men jeg må sige at jeg syntes heller ikke at det er det mest spændende job, men det er en god måde at sidde og få vendt nogle emner på, hvis man er to og som min mand altid siger når noget kræver talmodighed ” Betragt det som en for for terapi” 🙂

Personligt er jeg ikke til marmelade med synlige bær i, så jeg har blendet min marmelade. Men er du vild med bær og frugtstrukturen så kan du bare hælde det på glas som det er 🙂

Hybenbusk
  • 300 gram renset hyben
  • 2 æbler
  • 200 gram rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 ½ dl vand

Kom hyben og vand i en gryde og lad det småsimre i 15 minutter, til de er møre. Hold øje med at vandet ikke helt fordamper, da dine hyben så vil brænde på.

Fjern kernehuset fra æblerne og skær æblerne i mindre tern og kom dem ned til dine hyben og kog det videre i ca 10 minutter til æblerne er møre.

Tilsæt sukker og vaniljesukker og lad det koge til sukkeret er smeltet.

Blend din hybenmarmelade og kom den på sylte glas, som du har skoldet i kogende vand og skyllet i atamon og stil marmeladen i køleskabet

Hybenmarmelade
Hybenmarmelade

Prøv også min opskrift på Brombærmarmelade. Du finder den her