Opskrifter,  Salater & Tilbehør

Dukkah

image_print

Dukkah er en rigtig lækker krydderiblanding til dine salater, dit kød eller fisk. Du kan krydre dit kød eller fisk med dukkah inden du steger det. På salater drysser du det på når du serverer det, hvilket giver en helt fantastisk smag til salaten. Du kan nederst i dette opslag se en salat, hvor jeg har drysset dukkah ud over. Det er en krydderiblanding der stammer fra Egypten. Dukkah indeholder de lækreste krydderier såsom, tørret koriander og spidskommen som ristes på panden sammen med mandler, nødder, græskarkerner og sesam.

Når man laver dukkah breder der sig en helt fantastisk duft i køkkenet.

Det er virkelig nemt at lave og så kan det opbevares i en lufttæt beholder så du har til flere dage 🙂

  • 50 gram hasselnødder
  • 50 gram mandler
  • 50 gram sesam
  • 50 gram græskarkerner
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk spidskommen, hele

Blend korianderfrø og spidskommen fint i en minihakker. Tilsæt dernæst mandler, hasselnødder, græskarkerner og sesam og blend det til der stadig er struktur i mandler og nødder

Varm en tør pande op og rist dukkahen til det tager lidt farve

Lad dukkahen køle helt ned og opbevar den i en lufttæt beholder

Dukkah
dukkah
Måltidssalat med kalvesteak og dukkah

Linket til ovenstående salat finder du her

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *