Opskrifter,  Pasta,  Vegansk & Vegetar

Cannelloni med spinat og ricotta

image_print

Er du vild med italiensk mad så vil du helt sikkert kunne lide denne italienske ret cannelloni med spinat og ricotta. Cannelloni med spinat og ricotta er lasagneplader som bliver fyldt med spinat og ricotta og derefter lagt i et fad sammen med tomatsovs og til sidst toppet med revet mozzarella 🙂

Da jeg lavede denne ret brugte jeg Hjemmelavet pasta, men du kan også sagtens bruge frisk pasta som du kan købe i butikkerne, det er også helt fint.

Jeg er helt vild med spinat i mad og sammen med ricotta bliver det bestemt ikke ringere. Ricotta er et italiensk mælkeprodukt som er baseret på valle, som dermed har et lavt fedtindhold. Konsistens er lidt grynet og så er den lidt sød i smagen, hvilket gør at den er velegnet til både det søde og det salte køkken.

Cannelloni er en ret simpel ret at lave og når først den er i ovnen så skal man ikke gøre mere andet end at servere den. Det passer godt med en god salat og eventuelt et stykke brød til. Det er også en velegnet ret til en buffet, måske sammen med en masse andre lækre italienske retter 🙂

4 personer
  • 500 gram lfriske lasagneplader
  • 300 gram frossen bredbladet spinat
  • 250 gram ricotta
  • ca. 1 tsk revet muskatnød
  • salt og peber
Tomatsovs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 30 gram løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • 1 håndfuld frisk fint hakket basilikum
  • salt og peber
  • 150 gram revet mozzarella
Tomatsovs

Pil løget og skær det i små tern.

Hak hvidløget fint.

Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, til de er klare i farven.

Tilsæt karryen og svits den med.

Tilsæt de hakkede tomater sammen med paprika, oregano og fint hakket basilikum.

Smag tomatsovsen til med salt og peber.

Cannelloni med spinat og ricotta

Tø den bredbladet spinat op ved middelvarme i en gryde.

Når spinaten er tøet, smages den til med muskat og salt og peber.

Køl spinaten en smule ned og vend det derefter sammen med ricottaen.

Kom en klat af spinat/ricottamassen på enden af lasagnepladerne og rul dem sammen.

Kom halvdelen af tomatsovsen i et ildfastfad. Læg cannellonirullerne ovenpå sovsen. Kom resten af tomatsovsen ovenpå rullerne.

Kom retten i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15 minutter. Efter de 15 minutter toppes retten med den revet mozzarella og kommes tilbage i ovnen i 15 minutter.

cannelloni med spinat og ricotta
cannelloni med spinat og ricotta
cannelloni med spinat og ricotta
cannelloni med spinat og ricotta
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *