Hjemmelavet pasta
Forrig år gav jeg min mand en pastamaskine i julegave og det var rigtig godt givet ud. Vi har brugt den rigtig meget. Hjemmelavet pasta smager bare så meget bedre end det man køber. Umiddelbart tænker man at det er besværligt at lave hjemmelavet pasta, men det er det ikke. Jeg ved godt at der altid står at man skal ælte dejen sammen på bordet ved at ligge mel i en bunke og lave en fordybning i den, hvorefter man skal slå æggene ud i og så ælte det sammen. Hjemme hos os springer vi over hele denne proces og kommer det hele i rørmaskinen og vi kan altså ikke smage forskel. Vi laver dejen når vi kommer hjem fra arbejde og kommer den i køleskabet og når vi så er ved at være klar til at spise, så begynder vi at lave pastaen. Det skal kun koge i 3-4 minutter og så er det klar. Så hvis du har lavet sovsen som du skal have til, så er det bare at lave pastaen og så har du aftensmad. Så har du ikke prøvet det endnu så skulle du give det et skud 🙂
- 400 gram durumhvede
- 3 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk solsikkeolie
Ælt alle ingredienserne sammen til du har en samlet, glat og smidig dej og kom den i køleskabet i ca 1 time
Din pasta dej er nu klar til at blive kørt igennem pastamaskinen