Butterchicken
Butter chicken, en vildt lækker indisk ret. Jeg er i det hele taget ret vild med Indisk mad, det er godt krydret og cremet 🙂
4 personer
- 600 gram kyllingebryst filet
- 1,5 spsk revet ingefær
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk tandoori masala eller garam masala
- 3 tsk stødt koriander
- 2 tsk gurkemeje
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk salt
- sort peber
- 2 dl yoghurt naturel
- 1 løg
- 1 dåser hakket tomater
- 2 dl piskefløde
- 1 bundt frisk koriander
Skær kyllingebrystfileterne i tern. Bland en marinade af yoghurt, revet ingefær, knust hvidløg, tandoori masala, koriander, gurkemeje, salt og peber og kom kyllingen i og lad den marinere i 1 time i køleskabet eller hvis du er i god tid natten over. Skær løget i små tern og svits dem i lidt olie i en gryde, når de er gennemsigtige tager du kyllingestykkerne op af marinaden og bruner dem sammen med løget. Tilsæt marinaden som kyllingen lå i sammen med de hakket tomater og fløden og lad det små simre i 15-20 minutter. Smag til sidst retten til med salt
Server retten med kogte ris og frisk groft kakket koriander på toppen.