
Rucolasalat med avocado, galiamelon og karse
Ofte glemmer vi at bruge karse til andet end pynt på enten smørrebrød eller små tapas retter. Karse har en helt fantastisk smag og den skal vi huske at udnytte. Jeg har lavet denne rucolasalat med avocado, galiamelon og karse, som viser, hvor smagfuld karse kan være i en salat.
Rucolasalat med avocado, galiamelon og karse er en salat der ikke rigtig har brug for en dressing andet end den olivenolie og limesaft som jeg har kommet over til sidst. Avocado og galiamelon er nogle bløde og cremede frugter hvilket gør det ud for en dressing. Skal du dog have noget kød til, for eksempel grillet kød og tænker at det kræver en kold sovs, så vil jeg klart anbefale en cremefraichedressing med purløg og karse til. En helt simpel dressing bare med cremefraiche, purløg, karse og salt og ikke mere.
Salaten har jeg afslutningsvis drysset med ristede græskarkerner som giver lidt knas til salaten.
Har du endnu ikke prøvet at komme karse i dine salater, så er det bare at hoppe ud i det, det er super lækkert 🙂
4 personer
- 75 gram rucola
- 2 avocadoer
- ½ galiamelon
- 1 lille bakke karse
- 30 gram græskarkerner
- 2 spsk olivenolie
- saften fra ½ lime
Skyl rucolaen godt for jord.
Skær avocadoen i små tern og det samme med galiamelonen.
Bland det hele sammen og anret det på et fad eller i en skål.
Kom et par dråber olie på en pande og rist græskarkernerne og drys dem med lidt salt
Klip karsen og fordel den på toppen af din salat sammen med græskarkernerne.
Afslutningsvis hælder du oliveolien ud over salaten og det samme med limesaften.


Skal du grille til aften, så skulle du prøve mit hjemmelavet grillkrydderi. Du finder opskriften her

Grillkrydderi
Du vil muligvis også synes om

Grove pitabrød
september 21, 2020
Kirsebærmousse
december 20, 2020