Fisk & Skaldyr,  Måltidssalater,  Opskrifter

Måltidssalat med kål, laks og rejer

image_print

Denne måltidssalat med kål, laks, rejer og andre lækre sager – er en rigtig vinter salat. Oftest kan man kun få den røde spidskål i vintermånederne, og i det hele taget bruger man meget kål om vinteren. Fisken består af varmrøget laks, som jeg er tilhænger af da jeg synes at den røgede smag er god i måltidssalater og rejer, som jo altid er godt 🙂

Hvis du gerne vil bruge denne opskrift en anden årstid end vinter og du ikke længere kan få rød spidskål, er det bare at skifte den røde spidskål ud med en anden type salat, som er fremme på årstiden, men vælg gerne en kål type, da det indeholder kostfibre som giver en god mætheds fornemmelse.

Når jeg laver måltidssalater syntes jeg at det er vigtigt at grønsagerne som skal i salaten, snittes meget fint og skæres i små tern eller stave, da det er lækrest at spise når det ikke er for store stykker og det ikke kommer til at hænge ned af hagen på en fordi at stykkerne er for lange eller grove.

Jeg er rigtig glad for at bruge mango og avocado i mine salater, da mango har en helt fantastisk smag når de er modne og avocado er sundt og samtidig har det en god smag.

Når du laver måltidssalater er det vigtigt at alle ingredienserne ikke er bløde i konsistensen. For at hjernen bliver tilfredsstillet har den brug for noget sprødt som sender nogle knasende signaler til hjernen. Hvis der samtidig er noget sødt i som i dette tilfælde mango og æbler, siges det at så bliver man ikke sukkertrængende lige efter at man har spist. Du kender det nok. Man er lige blevet færdig med at spise, og så trænger man til lidt slik eller chokolade. Det skulle det søde element hjælpe til med at undgå 🙂

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • ca 375 gram varm røget laks
  • 170 gram rejer
  • 50 gram rucola
  • ½ rødt spidskål, ca 300 gram
  • 2 æbler
  • 1 mango
  • 1 snack peber
  • 2 avocado
  • frisk dild

Snit spidskålet fint.

Skyl rucolaen godt for jord.

Skær æblet fri fra kernehuset og skær nogle tynde æblestave.

Skær mangoen fri af stenen og fjern skallen. Skær mangoen i små tern.

Fjern skal og sten fra avocadoen og skær den i små tern.

Fjern top og kerner fra snack peberen og skær den i små tern.

Bland alle grønsagerne og rejerne.

Fjern skindet fra laksen og pluk den ned i salaten og vend det hele med en let hånd.

Anret din måltidssalat på enten et fad eller på fire tallerkner og pluk frisk dild over hver salat.

Server frisk bagt brød, for eksempel Ciabattaboller og en Cremefraichedressing med dild og purløg til din måltidssalat.

Måltidssalat med kål, laks og rejer
Måltidssalat med kål, laks og rejer
Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *