Okse & Kalv,  Opskrifter,  Pasta

Lasagnette

image_print

Lasagnette er en sikker vinder hos de fleste. Pasta er noget næsten alle kan lide. Det samme med kødsovs og så en god gang monaysovs og revet ost, så bliver det da næsten ikke bedre.

Lasagnette er en dejlig nem hverdagsret, ikke at den ikke kan serveres i weekenden, for det kan den sagtens, men den tager ikke lang tid at lave.

Noget jeg også elsker ved retter som Lasagne, Grønsagslasagne og lasagnette er at det hele ender i et fad og imens det er i ovnen kan man få ryddet køkkenet op og når man så er færdig med at spise er der ikke meget at gøre i køkkenet før end man kan slappe af resten af aftenen.

Jeg har i denne lasagnette kommet lidt grønsager i, i form af rød peber og gulerødder. De to grønsager er ret søde i smagen, hvilket jeg syntes giver noget rigtig godt til kødsovsen. Derudover har jeg valgt at bruge en færdig monaysauce, er du mere til at lave din egen becamelsovs er det også en mulighed.

Ellers er der kun at sige at lasagnette er en rigtig dejlig ret 🙂

Rigtig god fornøjelse 🙂

4 personer
  • 300 gram pastaskruer
  • 500 gram hakket oksekød
  • 150 gram gulerødder
  • 1/2 løg, ca 65 gram
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram rød peber eller snack peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk paprika
  • salt
  • 1/2 liter karolines monaysauce
  • 100 gram revet mozzarella
  • tørret oregano

Start med at skræl og riv gulerødderne.

Skær den røde peber og løg i små tern.

Skær hvidløget i meget små tern.

Kom lidt olie i en gryde og start med at brun kødet. Når kødet er ved at være færdig brunet, tilsættes løg, hvidløg, gulerødder og røde peber og svitses med.
Tilsæt karry og paprika og svits det kort med.

Tilsæt de hakkede tomater og vand og lad kødsovsen koge imens du koger pastaen.

Kog pastaen i 10 minutter. Pastaen må gerne være lidt al dente, da den skal ind i ovnen sammen med kødsovsen.

Vend den kogte pasta rundt i kødsovsen og kom det i et ildfast fad.

Hæld monaysaucen udover og drys med den revet mozzarella.

Drys med tørret oregano og din lasagnette er klar til at blive serveret.

Kom lasagnetten i ovnen i ca 10 minutter, til osten er smeltet og har fået lidt farve.

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *