Laksetærte
Tærte er en af mine helt store favoritter. En tærte jeg er ekstra vild med er laksetærte. Min mor laver altid laksetærte til julefrokosten 2. juledag og det er sååå lækkert.
Oftest kommer jeg spinat i min laksetærte, men spinaten kan også sagtens erstattes af for eksempel rucola.
Tærte er super lækkert til frokost eller aftensmad, men jeg bruger det selv ofte når jeg laver buffet eller tapas.
Tærte er helt genialt hvis man har nogle grønsagsrester man gerne vil have brugt.
Der er forskellige måder at lave tærtebunden på. I denne opskrift har jeg brugt smør og æg, men jeg har også tidligere lavet en opskrift hvor jeg bruger olie som fedtstof og ingen æg. Opskriften kan du finde her
Skal du også have laksetærte på julebordet så har du her en fantastisk opskrift.
Bon appetit 🙂
1 tærte
Tærtebund:
- 100 gram smør
- 225 gram hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1 æg
Fyld:
- 4 æg
- 2 dl mælk eller ymer
- salt og peber
- 100 gram koldrøget laks
- 1 håndfuld rucola eller babyspinat
- 100 gram revet mozzarella
Dejen:
Skær smørret i mindre stykker i hvedemelet. Tilsæt salt og ælt det sammen.
Sammel dejen med ægget. Da størrelsen på æg kan varierer og hvis du syntes at dejen er for tør kan du tilsætte lidt vand er den for våd tilsættes lidt ekstra hvedemel.
Rul dejen ud til en rund cirkel og kom dejen i en smurt tærteform.
Prik bunden med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter.
Skær laksen i mindre stykker og fordel den på tærtebunden
Hak rucola eller babyspinat groft og fordel det ovenpå laksen.
Fordel den revet mozzarella ovenpå rucolaen/babyspinaten.
Pisk æg og mælk eller ymer godt sammen og smag det til med salt og peber.
Fordel æggemassen ovenpå fyldet.
Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter
En anden tærte du måske kunne være interesseret i kunne være Tærte med kylling, spinat og feta