Jul,  Kager,  Opskrifter

Kryddersmåkager

image_print

Julen handler om masser af bagning og hygge. Disse kryddersmåkager er dejlig krydrede og sprøde og fyldt med nogle af de dejlige smage som man forbinder med julen.

Når de så er bagt og kølet helt ned kan man pynte dem med hvid glasur og man kan også vælge at lave dem farverige med forskellige farver glasur. Har man ikke lyst til at pynte dem med glasur er de også ganske glimrende uden. Mangler du lidt spiseligt pynt til juletræet kan de også bruges til det 🙂

Kryddersmåkager er noget børn elsker at lave og pynte, da de bliver stukket ud med forskellige forme, som forstiller det som man forbinder med julen. Hjerter, stjerner, rensdyr, snemænd, engle osv.

Husk altid når du bager julesmåkager at de skal i en lufttæt beholder. Et trick jeg er opdraget med, som nok ikke er helt fremmed for alle, men det er at komme et stykke bagepapir imellem låget og dåsen, da man så er sikker på at dåsen er helt tæt lukket, da dåser godt kan blive lidt skæve med tiden.

Rigtig god fornøjelse med julebagningen 🙂

Kryddersmåkager
  • 100 gram smør
  • 75 gram brun farin
  • ‘185 gram lys sirup
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1½ tsk ingefær
  • ½ tsk kanel

Rør smør og brun faringodt sammen. Tilsæt siruppen.

Bland hvedemel, natron, ingefær og kanel og kom det i smør blandingen og rør det godt sammen.

Sammel dejen til en kugle og kom den i køleskabet i min. ½ time.

Rul dejen i i ca 3 mm tykkelse og stik figur ud med udstiks forme og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kryddersmåkagerne ved 170 grader varmluft i 10-12 minutter. Kryddersmåkagerne må ikke blive for mørke, da de så ikke smager godt.

Lad småkagerne køle helt ned på en rist inden at du kommer dem i en lufttæt kagedåse.

kryddersmåkager
Kryddersmåkager

Er du vild med krydrede julesmåkager kunne du måske også være interesseret i Ingefærsmåkager

Reklame

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *