Italienske kødboller i tomatsovs med pasta
Italienske kødboller i tomatsovs med pasta kender vi nok allesammen fra Lady og vagabonden, et romantisk øjeblik imellem de to hunde. Om det er en ret i betragter som romantisk hjemme hos dig er op til dig. Men her har du ihvertfald mit bud på en opskrift på den romantiske ret Italienske kødboller i tomatsovs med pasta 😊
4 personer
ca 20 kødboller
- 500 gram hakket gris og kalvekød
- 1 æg
- 1/2 løg
- 1/2 dl mælk
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk oregano
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk hakket persille
- Ca 1 tsk salt
- peber
- 1 grønsagsbouillonterning
Tomatsovs - 1/2 løg
- 140 gram tomatpuré (en stor dåse)
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl vand og 1 grønsagsbouillonterning koges op
- 1 spsk paprika
- 1 spsk oregano
- 1 spsk revet parmesan
- salt og peber
- 500 gram frisk båndpasta
Tomatsovs:
Skær løget i små tern og steg dem i lidt olie i en gryde. Når løgene er gennemsigtige tilsæt da tomatpuréen og brun det lidt. Tilsæt dernæst de hakkede tomater og bouillonvandet og rør det godt sammen. Tilsæt paprika og smag sovsen til med salt og peber.
Blend kort sovsen, så der ikke er stor tomatstykker i og tilsæt dernæst oregano og parmesan.
Kødbollerne:
Blend løget med lidt af mælken
Rør farsen med salt og tilsæt dernæst æg, revet hvidløg, den blendede løg, persille og oregano. Rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemel og mælk og smag til sidst farsen til med salt og peber
Kom vand i en gryde sammen med en bouillonterning og kog det op
Form ca 20 kødboller som du kommer i det kogende vand og koger i 10 minutter. Tag derefter kødbollerne op af vandet.
Varm en pande op med 2 spsk olie og kom kødbollerne på panden og steg dem til de får lidt farve.
Kom kødbollerne over i tomatsovsen og lad dem småsimre i sovsen imens du koger den friske pasta
Når pastaen er kogt er dine italienske kødboller i tomatsovs og pasta klar til at blive serveret
Måske du også kunne være interesseret i Oksekødsdeller og bulgur med tomat