Fedtfattige retter,  Fjerkræ,  Opskrifter

Ingefærmarineret kylling

image_print

Denne ingefærmarineret kylling, har en fantastisk smag af ingefær og appelsin som er virkelig lækkert.
Ingefærmarinaden til den ingefærmarineret kylling skal koges ind, hvilket man gør imens kyllingen er i ovnen i første omgang. Det tager ikke ret lang tid at koge marinaden ind til en sirup.

Da vi fik det herhjemme fik vi pommes frites af søde kartofler og en Basilikumskum til 😋

En dejlig nem og super lækker ret, som både er god til en travl hverdag, men også lækker til en weekend hvor det skal være lidt lækre end normalt 😊

4-5 personer
  • En fersk kylling eller 4 hele kyllingelår
  • groft salt
  • 1 cm frisk ingefær, revet
  • 3 spsk soya
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk sirup
  • skallen fra en udsprøjtet appelsin
  • saften fra en appelsin
  • sesam

Klip kyllingen ud i 4-8 stykker. Kom dem i et ildfastfad og salt dem med groft salt.

Kom kyllingen i ovnen ved 180 grader varmluft i 20 minutter.

Kom soya, revet ingefær, revet hvidløg, sirup, appelsinskal og appelsinsaft i en gryde og kog det ind til en sirup. Det tager ikke mere end et par minutter.

Pensel kyllingen med siruppen og drys den med sesam og kom den tilbage i ovnen i ca 25 minutter. Kyllingen er færdig når den har en kernetemperatur på 75 grader.

Server eventuelt din ingefærmarineret kylling som jeg med pommes frites af søde kartofler og en Basilikumskum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *