Fødselsdagsboller
Denne fødselsdagsbolle bruger jeg altid når vi skal have boller til fødselsdage, men min familie spørger også om jeg ikke nok engang imellem vil lave dem til morgenbrød i weekenderne, da de ind imellem har brug for en pause fra grovboller. Det er en opskrift som jeg har med hjemmefra, som min mor altid bagte til fødselsdage 🙂
16 stk
- 500 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 75 gram margarine
- 2,25 dl mælk
- 1 æg
- 50 gram gær
- ½ tsk salt
- 1 æg til pensling
Smuldre margarinen i hvedemelet og tilsæt sukker og salt
Lun mælken til 32 grader ( lillefinger lunt) og rør gæren i
Kom æg og mælk i hvedemelet og ælt det sammen og ælt det i ca 5-8 minutter
Dejen skal være klistret og hænge lidt fast i fingrene
Hvis dejen bliver for tør tilsætter du bare lidt mere mælk og hvis den bliver for klistret mere hvedemel
Lad dejen forhæve tildækket et lunt sted i 20 minutter
Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller
Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, pensel dem med sammenpisket æg og kom et klæde over og lad dem efterhæve i 20 minutter
Bag bollerne i ovnen ved 200 grader almindelig varme i 15-20 minutter
ET TIP: Når bollen lyder hul når du banke let i bunden er bollen færdig