Brød,  Opskrifter

Fødselsdagsboller

image_print

Denne fødselsdagsbolle bruger jeg altid når vi skal have boller til fødselsdage, men min familie spørger også om jeg ikke nok engang imellem vil lave dem til morgenbrød i weekenderne, da de ind imellem har brug for en pause fra grovboller. Det er en opskrift som jeg har med hjemmefra, som min mor altid bagte til fødselsdage 🙂

16 stk

  • 500 gram hvedemel
  • 50 gram sukker
  • 75 gram margarine
  • 2,25 dl mælk
  • 1 æg
  • 50 gram gær
  • ½ tsk salt
  • 1 æg til pensling

Smuldre margarinen i hvedemelet og tilsæt sukker og salt

Lun mælken til 32 grader ( lillefinger lunt) og rør gæren i

Kom æg og mælk i hvedemelet og ælt det sammen og ælt det i ca 5-8 minutter

Dejen skal være klistret og hænge lidt fast i fingrene

Hvis dejen bliver for tør tilsætter du bare lidt mere mælk og hvis den bliver for klistret mere hvedemel

Lad dejen forhæve tildækket et lunt sted i 20 minutter

Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller

Kom bollerne på en bageplade med bagepapir, pensel dem med sammenpisket æg og kom et klæde over og lad dem efterhæve i 20 minutter

Bag bollerne i ovnen ved 200 grader almindelig varme i 15-20 minutter

ET TIP: Når bollen lyder hul når du banke let i bunden er bollen færdig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *