Foccasia med soltørrede tomater og rosmarin
Foccasia er et rigtig lækkert brød som kan bruges til mange forskellige retter. Man kan komme lige hvad man har lyst til ovenpå brødet, her har jeg lavet det med soltørrede tomater og rosmarin og som du kan se længere nede på siden brugte vi det til at lave nogle sandwich med 🙂
- 4 dl kold vand
- 2 poser tørgær
- 2 tsk salt
- 2 spsk solsikkeolie
- 350 gram hvedemel
- 150 gram durummel/simolina
- Soltørrede tomater
- tørret rosmarin
Bland hvedemel, durummel, salt og tørgær og tilsæt vand og olie
Rør dejen ved lav hastighed i 10 minutter
Kom dejen over i en oliesmurt skål og lad det hæve til dobbelt størrelse
Hæld dejen over i en olie smurt bradepande og lad den hæve i 30 minutter. Smør overfladen med olie. Lav fordybninger i dejen med alle 10 fingre på en gang
Skær soltørrede tomater i strimler og fordel ud på brødet og drys til sidst med tørret rosmarin
Bag foccasiaen i en forvarmet ovn ved 220 grader i 20 minutter