Rabarber-jordbær smuldrekage
Denne Rabarber/jordbær smuldrekage, er som regel ret populær når man får gæster. Den kan serveres med flødeskum, cremefraiche, en blanding af de to eller med vaniljeis. Når jeg laver denne kage bruger jeg altid rabarber og jordbær fra fryseren, det er fordi at vi i løbet af sommeren får så mange rabarber og jordbær i haven at vi ikke kan nå at spise dem alle sammen, så renser jeg dem og skære rabarberne i stykker og kommer dem i fryseren 🙂
Denne opskrift passer til en tærteform
400 gram rabarber i 1 cm stykker
400 gram hele jordbær
60 gram sukker
Dej:
150 gram smør
150 gram sukker
150 gram mel
1 tsk vaniljesukker
130 gram marcipan
20 gram mandler
Kom rabarber og jordbær i en smurt tærteform og drys dem med de 60 gram sukker. Lad nu frugten stå og suge sukkeret til sig i en times tid. Riv marcipanen ud over frugten
Rør smør, sukker, vaniljesukker godt sammen, så du har en klistret sammenhængende klump dej. Tag nu dejen og lav en masse små klumper dej ovenpå frugten.
Hak mandlerne og drys dem ovenpå dejen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 25-30 minutter, til kagen har en flot gylden farve.