Desserter,  Kager,  Opskrifter

Rabarber-jordbær smuldrekage

image_print

Denne Rabarber/jordbær smuldrekage, er som regel ret populær når man får gæster. Den kan serveres med flødeskum, cremefraiche, en blanding af de to eller med vaniljeis. Når jeg laver denne kage bruger jeg altid rabarber og jordbær fra fryseren, det er fordi at vi i løbet af sommeren får så mange rabarber og jordbær i haven at vi ikke kan nå at spise dem alle sammen, så renser jeg dem og skære rabarberne i stykker og kommer dem i fryseren 🙂

Denne opskrift passer til en tærteform

400 gram rabarber i 1 cm stykker

400 gram hele jordbær

60 gram sukker

Dej:

150 gram smør

150 gram sukker

150 gram mel

1 tsk vaniljesukker

130 gram marcipan

20 gram mandler

Kom rabarber og jordbær i en smurt tærteform og drys dem med de 60 gram sukker. Lad nu frugten stå og suge sukkeret til sig i en times tid. Riv marcipanen ud over frugten

Rør smør, sukker, vaniljesukker godt sammen, så du har en klistret sammenhængende klump dej. Tag nu dejen og lav en masse små klumper dej ovenpå frugten.

Hak mandlerne og drys dem ovenpå dejen.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 25-30 minutter, til kagen har en flot gylden farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *