
Kernestykker
Kernestykker er en bolle som ikke er trillet men stukket ud og så er de fyldt med masser af lækre kerner, som giver stykkerne en masse lækre smage og knas. Du vil også sagtens kunne forme denne dej til et flutes som du kan serverer til mad eller et lækkert ost og pølsebord 🙂
14 kernestykker
- 3 dl mælk
- 50 gram margarine
- 50 gram gær
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- ½ dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl græskarkerner
- ½ dl solsikkekerner
- ca 550- 600 gram hvedemel
Pynt (kerneblanding):
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl hørfrø
- ½ dl solsikkekerner
- ½ dl græskarkerner
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælken. Når mælken er lillefinger lun røres gæren ud i
Tilsæt æg, salt, sukker, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og halvdelen af melet og ælt det sammen
Tilsæt derefter melet lidt ad gangen til du har en dej som klistre fast til fingrene
Lad dejen hæve i 20 minutter
Hæld dejen ud på bordet, der skal ingen mel på bordet
Stik nu ca 14 stykker ud og dyp hver stykke ned i din kerneblanding (pynten) og kom dem på bagepapir på en bageplade. Stykkerne må gerne stå tæt, det gør ikke noget hvis de vokser sammen
Lad kernestykkerne hæve i 20 minutter
Bages i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter



Verdens nemmeste barbequesauce

Köfta
Du vil muligvis også synes om

Bananmuffins med nutellafrosting
november 1, 2019
Løgtærte med bacon
januar 11, 2024