Brød,  Opskrifter

Kernestykker

image_print

Kernestykker er en bolle som ikke er trillet men stukket ud og så er de fyldt med masser af lækre kerner, som giver stykkerne en masse lækre smage og knas. Du vil også sagtens kunne forme denne dej til et flutes som du kan serverer til mad eller et lækkert ost og pølsebord 🙂

14 kernestykker

  • 3 dl mælk
  • 50 gram margarine
  • 50 gram gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • ½ dl solsikkekerner
  • ca 550- 600 gram hvedemel

Pynt (kerneblanding):

  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl græskarkerner

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælken. Når mælken er lillefinger lun røres gæren ud i

Tilsæt æg, salt, sukker, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og halvdelen af melet og ælt det sammen

Tilsæt derefter melet lidt ad gangen til du har en dej som klistre fast til fingrene

Lad dejen hæve i 20 minutter

Hæld dejen ud på bordet, der skal ingen mel på bordet

Stik nu ca 14 stykker ud og dyp hver stykke ned i din kerneblanding (pynten) og kom dem på bagepapir på en bageplade. Stykkerne må gerne stå tæt, det gør ikke noget hvis de vokser sammen

Lad kernestykkerne hæve i 20 minutter

Bages i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *