1

Rugbrødscroutoner

Rugbrødscroutoner er helt perfekte til at give et sprødt element på salater men også på supper. For eksempel på Kartoffelselleri suppe er det helt fantastisk med sprøde rugbrødscroutoner.

Det er perfekt at bruge noget rugbrød som du syntes er ved at være lidt tørt og træls, men har du ikke det og gerne vil lave rugbrødscroutoner kan du også bruge frisk rugbrød.

Alle slags rugbrød kan bruges til rugbrødscroutoner, både en med kerner og dem uden.

Du kan krydre dine croutoner med lige det du har lyst til. Dem du får opskriften på her er kun krydret med salt. Rugbrødsternene skal vendes i lidt olie og her er det meget vigtigt at du ikke kommer for meget olie ved, da de så bliver svære at få sprøde. Så bare et par dråber alt afhængig af mængden af rugbrørd du har.

Det er også vigtigt at brødternene bliver spredt godt ud på bagepladen så de ikke ligger for meget oven på hinanden.

  • rugbrød, gerne daggammelt
  • lidt smagsneutral olie
  • groft salt

Skær rugbrødet i små tern.

Kom lidt olie på rugbrødsternene, endelig ikke for meget og vend det hele rundt.

Bred rugbrødsternene ud på en bageplade med bagepapir og krydder med groft salt.

Sæt bagepladen ind i en forvarmet ovn ved 140 grader i 30 minutter.

Efter de 30 minutter skrues ovnen ned på 120 grader i 30 minutter.

Tag croutonerne ud af ovnen og lad dem køle af.

Kom croutonerne i en lufttæt beholder. Det er vigtigt at croutonerne er helt kolde og helt sprøde inden de kommer i beholdere.

Croutonerne skal være helt sprøde, hvis de skal gemmes, da hvis de er bløde vil de mugne på et tidspunkt på grund af fugten.

Rugbrødscroutoner der ligger på en hørdug og en skål der ligger så man kan se at de er kommet fra den.