1

Rød linsesalat

Jeg er vild med linser, så linsesalat er lige mig. Denne gang blev det til en rød linsesalat, med lækre grønsager, som vendes i olivenolie, æbleeddike, limeskal og salt og peber. Den perfekte salat hvis du bare har lyst til en salat, for eksempel i madpakken eller til en hjemmelig frokost, men også perfekt som tilbehør til et stykke kød eller fisk. Det skal dog siges at da den er fyldt med proteinrige linser udgør den det for kartofler, ris eller pasta. Det er en god mættende salat 🙂

Grunden til at røde linser er noget som jeg er vild med er fordi jeg syntes at de har en dejlig krydret smag og derfor er de også helt fantastiske at bruge i salater 🙂

I denne salat har jeg ikke kogt de røde linser, men ladet dem stå i kogende vand af to omgange, hvilket gør at du ikke behøver at holde øje med om de får for meget og så syntes jeg at de bliver rigtig gode på denne måde da de stadig har lidt bid. Når man koger dem kan de godt blive for bløde til en salat hvis man ikke tager dem på det rette tidspunkt 🙂

4 personer
  • 400 gram røde linser
  • 2 rødløg
  • 1 broccoli
  • 250 gram cherrytomater
  • 4 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk smagsneutral olie
  • 2 tsk oregano
  • 1 rød chili
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • Revet skal af to limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

Skyl de røde linser godt indtil vandet der render fra linserne er helt klart. Kom linserne i en skål og kom kogende vand på. Dæk linserne med rigelig vand så der er plads til at de kan blive størrer. Lad dem trække i det kogende vand i 10 minutter

Si vandet fra og hæld nyt kogende vand over og lad det trække igen i 30 minutter.

Hæld vandet fra og de røde linser dr klar til at blive blandet med de øvrige grønsager

Pluk broccolien i små buketter

Skær cherrytomaterne i tynde både

Skær rødløget i små tern

Skræl gulerødderne og skær dem i meget tynde skiver

Fjern kernerne fra chilien og snit den i tynde skiver.

Pil hvidløget og skær det i små tern. Varm den smagsneutral olie op på en pande og kom hvidløgsternene på panden og steg dem nænsomt. De må ikke blive brune.

Bland de røde linser og alle de øvrige ingredienser i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber og din røde linsesalat er klar til at blive serveret

Rød linsesalat
Rød linsesalat

Måske du også kunne være interesseret i Linsesalat med grønne asparges og ærter