Hjemmelavet nutella

Jeg elsker nutella. Det lyder måske for nogen lidt ulækkert, men jeg kan faktisk spise det med en ske direkte fra glasset hvis det skulle være 🙂 Da jeg var barn var nutella kun noget jeg fik når vi var på sommerferie, hvor vi altid var på camping sydpå. Så købte vi et glas nutella i tyskland og når det var væk så var der ikke mere nutella den sommer. Så kunne jeg glæde mig til næste sommerferie. Men det er jo også dejligt at have noget at glæde sig til 🙂 Dengang var der ikke noget der hed hjemmelavet nutella, så der købte man det. Måske det er derfor at jeg kan spise det fra glasset den dag i dag fordi jeg aldrig blev træt af det som barn?

Her i weekenden tænkte jeg så at jeg ville prøve at lave hjemmelavet nutella og hold nu op det smager dejligt. Jeg har lavet en portion på ca ½ liter som jeg har fordelt ud i små portioner, da det så holder længere, da det ikke er hele portionen der kommer ud på bordet og stå hver gang og det er heller ikke hele portionen der bliver stukket en kniv ned i. I hjemmelavet nutella er der ikke nogle konserveringsmidler som forlænger holdbarheden, så man skal derfor passe på at der ikke kommer for mange udefra kommende bakterier i

Rigtig god fornøjelse 🙂

½ liter nutella
  • 75 gram hasselnøddekerner
  • 100 gram mørk chokolade
  • 100 gram mælkechokolade
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde
  • 50 gram smør
  • 1 knivspids salt

Rist hasselnøddekernerne på en tør pande til de begynder at tage farve og du kan se at skallen på nogle af dem begynder at slippe

Kom de ristede hasselnøddekerner over i et viskestykke og gnid skallen af dem inde i viskestykket. Det er ikke al skallen der kan komme af og det er helt ok

Når de afskallede hasselnødder er kolde, blendes de til hasselnøddemel

Skær chokoladen i mindre stykker og kom dem i en skål

Kog piskefløden op og kom lidt af den over i chokoladestykkerne og rør det rundt. Tilsæt lidt af fløden af gangen og rør det rundt så chokoladen smelter. Når al fløden er kommet i og chokoladen er smeltet tilsættes smørret i mindre stykker og når det er rørt helt ud i chokolademassen vendes de hakkede hasselnøddekerner i massen og din hjemmelavede nutella er klar til at komme på glas og opbevares på køl

hjemmelavet nutella
Hjemmelavet nutella

Prøv også den sunde udgave af nutella her