1

Hjemmelavet guf

En gammeldaws isvaffel kræver hjemmelavet guf. Hjemmelavet guf smager bare af mere når man selv laver det, da jeg syntes at det man køber nogle gange godt kan smage af ingenting. Hjemmelavet guf er faktisk rigtig nemt at lave så det kan ikke betale sig at købe den færdiglavet.

Så næste gang du skal lave gammeldaws isvafler med guf, så gør dig selv den tjeneste at lave det selv 😊

Ind imellem når vi holder familie fødselsdag herhjemme så står den på hjemmelavede gammeldags isvafler og det falder faktisk altid i rigtig god jord. Folk elsker som regel is med guf 😋

Det vigtige når man laver hjemmelavet guf er, at man varmer vand og sukker op. Hvis man tænker at man kan nøjes med at lave en marengs som man laver til kyskager så sker der det, at lader man det stå i lang tid før man spiser det eller har man rester som man vil gemme til en anden dag, så begynder æggehviderne at smelte igen og det ender med at blive til “vand”.

Hvis du laver det efter opskriften så bevare du æggehviderne stive og de begynder ikke at smelte og dermed kan du godt gemme guffen ved at komme den i køleskabet. Derudover så ved at gøre det på denne måde så har du ikke den knasende sukker som du har i marengs, da den er smeltet i vandet 🙂

Hjemmelavet guf
  • 50 gram æggehvider
  • 125 gram sukker
  • ½ dl vand

Pisk æggehviderne stive.

Kog vand og sukker i et par minutter til sukkeret er helt smeltet.

Tilsæt sukkerlagen til æggehviderne i en tynd stråle samtidig med at du pisker.

Pisk det i ca 10 minutter til du har den lækreste og skinnende guf.

hjemmelavet guf i en skål
hjemmelavet guf i en skål
hjemmelavet guf på en isvaffel

Måske din hjemmelavet is skal ovenpå en hjemmelavet limeflødeis ? opskriften på Limeflødeis finder du her