1

Cookie sandwich med jordbæris

Cookie sandwich med jordbæris, MUMS ! Jeg har altid været vild med is sandwich, så hvorfor ikke lave sine egne. Lige nu er der jo masser af lækre jordbær som jo smager helt fantastisk i is, så det blev selvfølgelig til cookie sandwich med jordbæris😊

De færdige cookie sandwich med jordbæris kan spises med det samme, men er også meget velegnet til at komme i fryseren og tage op efter behov.

Den jordbæris der er imellem mine cookies kalder jeg is, men hvis vi skal være helt korrekte hedder det parfait. Parfait er når man pisker æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps og vender flødeskum i. Hvis det er is, vil man varme mælk og fløde op som man rører i æggesnapsen, hvorefter man enten fryser det i en ismaskine eller sørge for at rører i det indimellem i fryseren, så det ikke danner iskrystaller. Parfait er en lidt hurtigere og nemmere måde at lave is på.

Rigtig god fornøjelse 😊

Cirka 20 cookie is sandwich
Cookies
  • 75 gram blødt smør
  • 100 gram sukker
  • 50 gram brun farin
  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk natron
  • 1 æg
  • 100 gram mælkechokolade
Jordbæris
  • 400 gram jordbær
  • 100 gram sukker
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker

Kom jordbær, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde og kog det i ca. 10 minutter til jordbærrene er helt møre.

Hæld det hele i en si og pres alt saften ud af jordbærrene.

Kom saften tilbage i gryden og lad det småsimre i 5 minutter. Kom jordbærsaften i en skål og kom den på køl.

  • 6 æggeblommer
  • 200 gram sukker
  • 6 dl piskefløde

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.

Rør den afkølet jordbærsaft i æggesnapsen.

Pisk piskefløden til en let flødeskum.

Vend flødeskummet i æggesnapsen og kom din færdige iscreme over i en stor bradepande eller to mindre, beklædt med bagepapir. Fordel isen så den har en tykkelse på ca. 1 cm.

Kom jordbærisen i fryseren minimum 4 timer.

Cookies

Rør den bløde smør godt med sukker.

Tilsæt brun farin og rør det godt sammen.

Rør ægget i.

Sammel det hele med hvedemel, vaniljesukker og natron.

Hak mælkechokoladen groft og rør det i dejen.

Tril nogle kugler af dej på 12-13 gram, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et lille tryk.

Bag dine cookies i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 8 minutter.

Køl dine cookies ned på en bagerist.

Tag en udstikker som har samme mål i diameter som dine cookies, cirka 6 cm.
Stik ringe af is ud og kom en ring jordbæris imellem to cookies😊

Der er rester af jordbæris, da man jo stikker isen ud med en ring, som kan enten nydes i en isvaffel eller serveres med lidt friske jordbær til 😊

Cookie sandwich med jordbæris
Cookie sandwich med jordbæris
cookie sandwich med jordbæris tæt på

En dejlig sommerdessert kunne også være koldskålskage som du finder opskriften på her