1

Linsespirer

Hjemmelavet linsespirer er helt fantastiske til at komme i salater, pynte ostefadet med, komme i wokretter eller til at komme i en pita. Man kan lave sine egne spirer både ved at bruge bønner og linser. Hvis man bruger bønner for eksempel mungbønner, så får man en mere tyk spirer som man kender bønnespiren. Hvis man bruger linser får man en mere tynd spirer som minder mere om hvidløgsspirer eller rødbedespirer.

Det er rigtig nemt at lave sine egne spirer, da de bare passer sig selv, det eneste du skal er at skylle dem hver dag.

Det gode ved hjemmelavet spirer er at du ved lige præcis hvor friske de er og hvordan de er blevet passet. Jeg ved ikke om det passer men jeg kan huske at jeg en gang hørte at man skulle passe på med bønnespirer man købte, da de godt kunne være blevet skyllet med affaldsvand 🙁

Da jeg startede med at arbejde på skolen, hvor jeg er nu var jeg oppe og besøge en der hedder Ditte som var i køkkenet i en børnehave tæt på den skole jeg arbejder på. Her fortalte hun hvordan jeg nemt kunne lave mine egne spirer og det er hendes opskrift som du får her. Ditte er siden hen stoppet i børnehaven og har nu firmaet Linser for livet, hvor hun sælger linser og linsemel, så sejt 🙂

Linsespirer
  • Samsø linser eller grønne linser
  • vand

Kom dine linser i en skål og dæk dem med kold vand.

Lad linserne stå i blød på køkkenbordet i et døgn.

Hæld vandet fra linserne, skyl dem og kom dem i en si eller et dørslag. Dæk dem til med et klæde og lad dem stå på køkkenbordet i cirka 3 dage.

Skyl linserne hver dag.

Efter de cirka 3 dage har du de lækreste linsespirer til din madlavning.

Når linsespirerne er færdige, opbevares de i en pose i køleskabet.

De færdiglavet linsespirer i en hvid glasskål som står på en stribet serviet med en træske ved siden af til at tage spirerne med
Samsø linser i en grøn skål dækket med vand klar til at stå i blød i et døgn