1

Lammekrone

Jeg tror at enten elsker man lam eller også er man bare ikke ret vild med det og jeg elsker det. Lammekrone er rigtig lækkert og så syntes jeg bare er det er rigtig flot at servere for gæster. Sidst jeg serverede det for nogle gæster, var det med stegte kartofler, agurkeraita og tomatsalat med et tvist. Alle opskrifter ligger her på hjemmesiden. Det er der vigtigt med en lammekrone er ikke at få det stegt for meget, så det bliver tørt. Det må gerne være rosa indeni og så er det rigtig vigtigt at det får lov at hvile inden det bliver skåret ud, da den rosa farve i kødet bibeholdes, hvis det får lov at hvile. Hvor meget lammekrone du skal bruge til dine gæster kan være lidt svært at sige da det helt kommer an på hvor storspisende dine gæster er. Men beregn ca. 3 ben pr person. Så er du vild med lam så er det klart at anbefale 🙂

  • En lammekrone
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk honning
  • salt
  • peber
  • bladene fra 2 grene timian eller 1/2 tsk tørret
  • 1/2 tsk tørret rosmarin
  • 25 gram stegemargarine
  • 1 spsk solsikkeolie

Rids små tern i lammekronens fedt. Smelt stegemargarinen på panden og tilsæt olien og varm det op. Brun lammekronen, først på fedtsiden til fedtet er gylden og sprød og derefter den modsatte side i ca 1/2 minut

Kom lammekronen i en bradepande

Knus hvidløg i en skål og tilsæt honning, timian og rosmarin. Smag det til med salt og peber

Smør marinaden på fedtsiden af lammekronen

Kom lammekronen i en forvarmet oven ved 200 grader i 25-35 minutter, til kronen har en kernetemperatur på 60 grader. Tag kronen ud af ovnen og lade den hvile i 15 minutter

Skær kronen ned i mellem hver ben og anret dem på et fad og pynt med lidt frisk timian grene